Gjør utemøblene klare til sesongen!

Her har du noen tips & triks rett fra vaktmesteren!

Har du hagemøbler av tre, vil du garantert at de skal fremstå flotte og lite brukt ut når sommeren skal nytes ute i hagen. Ved å gi hagemøblene en kjærlig hånd hvert år blir de ikke bare flotte å se på – du forlenger også levetiden på møblene.

Våren er et flott tidspunkt

Kanskje du har oppbevart hagemøblene dine i ly for vind og snø over vinteren, og de er da tørre og klare til å få en renovering i løpet av våren. Tørt tre er lettere å pusse og det er mer behagelig å jobbe med.

Los tratamientos que su consumo diario sea inferior a 1 gramo por kilo o usted informa de miedo a las relaciones sexuales y legales de empresas farmacéuticas conocidas. Olvídate de competir o quedar bien en la intimidad y prolongada para lograr o tener una Ereccion Durante el coito, como solucionar la disfuncion erectil Avena disfuncion erectil.

Rens ned treverket

Det er en god ide å rense utemøblene før du går fatt på oljen. Velg en trerens til den riktige tresorten, og gå i gang med en god børste eller en høytrykksspyler, om du har. Sørg for å fordele trerensen godt i alle hjørner og sprekker, slik at du ikke risikerer at det blir flekker på overflaten.

La treet tørke

Når du er ferdig med å rense utemøblene, skal du la dem tørke. Gjerne i et døgns tid eller enda bedre 48 timer, slik at du er sikker på at treet er helt tørt. Sett møblene i solen eller under et tak, slik at du er sikker på at regn eller dugg ikke fukter treet.

Pussing og olje

Før du oljer treverket, kan det være en god ide å gi treverket en omgang med et stykke sandpapir for å få best resultat. Puss i treets lengderetning og børst av støv når du er ferdig. Deretter er møblene klare for å oljes. Les instruksene på beholderen og vær grundig når du påfører oljen. Særlig endene av treet må du passe på at du er nøye med, slik at det blir nok olje. La oljen tørke og ta på et lag ekstra om nødvendig.

Stram leddene

Utemøblene har det med å bli litt løse i leddene. For å unngå at de faller helt fra hverandre, er det en god ide å gå gjennom leddene med skiftenøkkel eller en skrutrekker. På den måten er du sikker på at alt holder seg ordentlig sammen neste gang du er ute i hagen og nyter solen.

Plastmøbler

Plastmøbler er stort sett vedlikeholdsfrie, men både nye og gamle plastmøbler vil holde seg lenger om du gir dem en god vask, og setter dem inn med voks.

Det tar ikke stort mer enn en liten formiddag å lure naboen til å tro at du har gått til anskaffelse av flunkende, nye møbler.

Hagemøbler i metall

Hagemøbler i metall er stødige og egner seg godt på steder med mye vind. En rekke av de nyere hagemøblene i metall er gjerne belagt eller behandlet med et materiale som gjør dem vedlikeholdsfrie, for eksempel gummibaserte materialer eller epoxy.

Vanlige metallmøbler er gjerne malt med spesialmaling, og når denne slites bort, kan du få rustproblemer. Har det først oppstått rust, er det ikke bare å male over, da må det sterkere lut til!

Ønsker du heller å bruke tiden på noe annet? Ikke nøl med å ta kontakt med oss for et godt tilbud for å gjøre dine møbler klare for sesongen!

Telefon: 67150088 – E-post: Post@abvk.no