Når bør du få måkt taket?

Vi nordmenn er glade i snø – i hvert fall så lenge den er hvit! Men snø kan føre med seg mye trøbbel når det lander på tak – og det gjør det jo like mye som alle andre steder. Når er det på tide å få måkt taket – og når kan det være for sent?

Det finnes jo egentlig ingen fasitsvar. Gamle hus ble i sin tid laget mer robuste enn de blir i dag. På en annen side er de nettopp det: gamle. Men det vi vet er at det alltid kan være greit å være på den sikre siden.

Vi vet også at våt snø er mye tyngre enn tørr og luftig snø, og at det skal mindre til før det blir for tungt for taket. Du må alltid la det være igjen ca 5-10 cm snø hver gang du måker – hvis ikke kan du risikere å ødelegge takpapp og takstein. 
Derfor skal du opp på det taket ganske ofte om det snør mye, og da må du også passe på din egen sikkerhet mens du gjør det. Også må du huske på å måke jevnt. Har du forresten husket riktig utstyr?

Vi i Asker & Bærum Vaktmesterkompani måker gjerne taket for deg – og vi har utstyret til de store forretningsbyggene som det er ekstra viktig å passe på.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale i dag – vi er her for deg og din forretning!

måke tak asker og bærum renhold vaktmester